FILMS

PROFIEL

BEHIND THE SCENES

NIEUWS

CONTACT

NL | ENGLISH

Tangerine Tree produceert creatieve auteurgedreven films

en verwelkomt experiment en durf.

DE NACHTWAKER
regisseur: Nicky Maas

Titel: De Nachtwaker
Documentaire /  "55 / in ontwikkeling

Omroep: KRO-NCRV

 

Regisseur & filmplan: Nicky Maas

Camera: Jefrim Rothuizen, Jean Counet
Geluid: Div.

Redactie KRO-NCRV: Jelle Peter de Ruiter
Productie KRO-NCRV: Yolande van der Blij

Uitvoerend producent: Koosje de Pooter
Producent:
Willem Baptist
Producent: Nienke Korthof

 

OVER DE FILM

Met de documentatie De Nachtwaker onderzoekt regisseur Nicky Maas de fascinerende relatie tussen de dood en het leven. Dat gebeurt aan de hand van nachtwaker Janneke.

Wat is het effect op ons dagelijkse leven als de dood daar continu een onderdeel van is? Nicky volgt Janneke gedurende een jaar tijdens haar werk als nachtwaker en in het dagelijks leven. De film zal een lengte krijgen van 55 minuten en in het voorjaar van 2021 worden uitgezonden door de KRO-NCRV op NPO2.

 

OVER DE REGISSEUR

Nicky Maas (1989) studeerde in 2011 af van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met haar korte film STAAT VAN ANGST (2011). Met deze korte film won zij de Diorapthe Stimuleringsprijs voor beste afstudeerfilm op het Nederlands Film Festival. Kort daarna maakte zij de documentaire DE KLEINE PRINS (2015) en in 2017 gingen HELAAS BEN JE HET NIET GEWORDEN (2017) en LITTLE FIRE (2017) in première. Sinds twee jaar werkt Nicky als nachtwaker in de regio Amsterdam.

 

OPROEP

De vrijwillige palliatieve zorg is voor velen nog onbekend en met deze film willen we extra aandacht genereren voor deze belangrijke sector binnen de zorg. We werken daarom samen met de Vrijwillige Palliatieve Zorg Nederland (VPTZ) en Proxima Terminale zorg. Zij bieden met vrijwilligers ondersteuning thuis (of in een verpleeghuis) voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten.


Wij zijn momenteel op zoek naar cliënten en hun naasten die toestemming geven voor opnamen tijdens het waken. We zijn ons ten zeerste bewust dat het een flinke uitdaging is om cliënten (en hun naasten) te vinden die toestemming geven voor opnamen tijdens het nachtwaken. Bij deze zoektocht kunnen we alle hulp gebruiken. We hopen dat u aan zoveel mogelijk mensen wilt vertellen over de film en indien u iemand tegenkomt die open staat voor opnamen horen we het graag. Nicky neemt dan persoonlijk contact op.


Vragen en/op opmerkingen kunt u mailen naar: denachtwaker@tangerinetree.nl

 

Voor meer informatie over het nachtwaken en de landelijke organisatie Vrijwillige Palliatieve Thuiszorg Nederland kunt u terecht op: https://www.vptz.nl/