top of page

Corrie

Marieke Widlak

Regisseur

Jaar:

2022

Speelduur

24'

Status

Gerealiseerd

Team

Camera I Eva Heinsbroek
Geluid I Kristian Knoop, Freek Vrijhof, Gerben Kokmeijer, Henk-Jelle de Groot
Montage I Inèz Poortinga
Geluidsontwerp I Sam van Eenbergen
Geluidsmixage I Max van den Oever
Kleurcorrectie I Qianwei Tong
Visual Effects I Barend Onneweer
Postproductie coördinatie I Rob Maas
Muziek I Marcel Fakkers
Uitvoerend Producent I Koosje de Pooter
Creatief Producent I Willem Baptist
Producent I Nienke Korthof
Omroep | KRO-NCRV

Hoe vind je jezelf opnieuw uit als je partner een verandering doormaakt? Deze taak staat Corrie te wachten. Haar partner Ashley is in transitie van man naar vrouw. Steeds vaker vraagt Corrie zich af in hoeverre ze haar partner kan volgen in de transitie. Ze zal op zoek moeten gaan naar wie zij zelf diep van binnen is om tot een antwoord te komen.
Corrie wil een relatie waarin haar partner er vooral voor haar is, en niet alleen voor zichzelf. Ze voelt zich tekortgedaan en daar is ze klaar mee. Bij haar beste vriendin Jet kan ze haar hart luchten en wordt ze aangemoedigd ook aan zichzelf te blijven denken.
Toch is het niet enkel kommer en kwel. De veranderingen bieden verrassende nieuwe inzichten in de relatie en over henzelf. Verborgen gebreken en sluimerende verlangens tot zelfontplooiing komen bovendrijven. De nieuwe situatie biedt mogelijkheden tot een schone lei en het heruitvinden van haarzelf. Ook brengt het Corrie en Ashley op onverwachte momenten dichter bij elkaar, op manieren die vóór de verandering wellicht niet mogelijk waren geweest.

Festivals & Awards

Nederlands Film Festival

Regisseur:

bottom of page